Idrettsmedisin

Idrettsmedisin

Idrettsskader er et fascinerende og spennende fagfelt innen medisinen. Den teoretiske erfaringen har kommet gjennom kursing og deltagelse på møter og kongresser. Den praktiske erfaringen har Dr. Schjelderup blant annet fått som lege for SK Brann i mange år.

I tillegg har han vært tilknyttet både håndball, ishockey og friidrett. Han behandler pasienter med både akutte og kroniske idrettsskader.

Det er stadig flere som ønsker å trimme for å komme i bedre form og forbedre helsen sin gjennom mosjon. Ofte står ikke kunnskapen i forhold til lysten slik at resultatet blir for stor intensitet i forhold til styrke og kondisjon.

På den måten oppstår det akutte skader som strekkskader eller vridningsskader i ankler og knær såvel som kroniske skader som  resultat av overbelastning i muskel- og seneapparatet.
Det er et viktig moment at slike skader kommer hurtig til lege slik at behandlingen kan starte så tidlig som mulig. Dette kan forkorte rehabiliteringstiden betydelig.

Diagnostisk ultralyd er viktig for å kunne stille en presis diagnose ved akutte skader såvel som overbelastningsskader. Det er også et utrolig viktig apparat når man skal sette inn kortison eller lignende ved skader, fordi det er et såkalt ultralydveiledet injeksjon.

Kontakt oss
Kontakt oss via telefon for timebestilling. Avlysninger kan gjøres over telefon og e-post senest 24 timer før avtalt time uten gebyr.
Dersom du er usikker på om du burde gå til legen, kan vi gjerne drøfte dette sammen over telefon først. Det skader ikke å ringe.